Unike, fantastiske egenskaper

40 år med kontinuerlig forskning og utvikling!

Den ultimate vinterbilen

Siden Wingamm sine bobiler er utviklet i helstøpt monocoque glassfiber har bodelen ingen skjøter og får derfor ingen kuldebroer. Wingamm benytter også 25 mm polyuretan som isolasjonsmateriale i stedet for styroform, da polyuretan har en høyere termisk isolasjonsfaktor, er mer motstandsdyktig mot varme og isolerer bedre mot støy. Også i gulvet har Wingamm utviklet en revolusjonerende patent. I tillegg til polyuretan og glassfiber er det laget luftekanaler hvor det føres varm luft fra Truma-varmeren som igjen varmer opp en perforert aluminiumsplate som ligger over hele bobilens gulv. Dette gir en komfortabel og unik gulvvarme. *

Wingamm har testet sine bobiler i kuldekammer for å sikre optimal isolasjon. Modellen Micros kan i tillegg til DSG automat også leveres med 4Motion (4×4) og differensialsperre.
*Gjelder Osasi serien

100% vanntett

Enhver bobileiers skrekk er vannlekkasjer!
Siden en Wingamm er produsert som en helstøpt form i monocoque-glassfiber uten noen form for skjøter, vil den heller ikke kunne få vannlekkasjer. I tillegg til å være 100% vanntett har den også markedets beste tetthetsgaranti på 15 år – samt markedets beste isolering.

Senkeseng

Wingamm har lagt mye vekt på å utvikle sin egen plassbesparende patenterte senkeseng. Her sover man i bilens lengderetning og man kan derfor lett tre inn og ut av sengen uten å vekke sidemannen.

På dagtid er sengen ikke til sjenanse for opphold i salongen og man har over 190 cm takhøyde i salongen. Om kvelden senkes den enkelt for hånd ned over førermiljøet og salong. Wingamms løsning gjør at man kan sitte oppreist i sengen når den er nedslått, og man har fri tilgang til bodelsdør og toalett selv om sengen er i bruk. Seng betjenes med 4 stk 65 kg eller 75 kg gass-stempler. Sengetøy kan oppbevares i sengen til enhver tid, du har tilgang til skap i salongen fra sengen og har eget leselys. Sengene har en kapasitet på 350 kg og leveres med komfortable «Memory Foam» madrasser.

Akustisk komfortsystem

Interiørert i en Wingamm har et sofistikert og minimalistisk uttrykk som er designet og laget eksklusivt av Wingamm selv – å sette vekk dette til eksterne aktører har aldri vært aktuelt. Møbler er laget i flerlags overflate bestående av fin poppelfinèr som sikrer topp kvalitet og lav vekt. Overflaten er trukket med en fin og sterk HPL Abet, Arpa eller Formica høytrykkslaminert overflate som er meget motstandsdyktig mot slitasje og skader, tåler damp, er hygieniske og enkel å holde ren.
Den minimalistiske designen, de rene linjene og lyse fargene er dessuten et bevisst valg for å skape god romfølelse.

Med uten unntak er alt av møblement festet til bodelskroppen med en spesiell tetningsmasse. Denne limprosessen er sterk og veldig ulik bruk av skruer som festemateriale som er det normale å benytte i bobiler. Wingamms løsning hjelper til med å eliminere vibrasjonsstøy, veistøy, gir god akustikk innvendig og har lang holdbarhet.

Sentrallås

Da Wingamm i 2009 bestemte seg for å lage egne dører og luker var det naturlig å også se på dørlåser og dørhåndtak til bodelen. Wingamm ville bort fra de tradisjonelle dørhåndtakene og bruken av separate nøkler til bodel og man ønsket å lage et mer holdbart og sikrere låsesystem. Løsningen ble å adoptere Fiat sine solide dørhåndtak og låsesystem til bodelsdøren som også gir økt sikkerhet. En elektronisk microlås er montert på hver dør og denne er igjen koblet opp mot sentrallåsen.

Det er installert et auto-lock system som gjør at alle dører låses når motoren starter og et varsel gis om en dør er åpen.

T.HI.R.D-hengsler

I 2009 bestemte Wingamm seg for enda en revolusjonerende endring på sine bobiler. Med monocoque og polyuretan i bodelskroppen så man at dører i aluminium med tilhørende utvendige rammer og synlige hengsler kan være en svakhet og medførte kuldetap, men også gikk på bekostning av design. Luker og dører ble konstruert i samme materialer som boenheten for øvrig og man konstruerte dem til å flukte i ett med bodelen. Fullstendig skjulte hengsler ble konstruert: Wingamms patenterte T.HI.R.D. hengsler. Hengslene er utviklet i en legering fri for jern og med et høyt innhold av ekstremt ren sink i kombinasjon med aluminium, magnesium og kobber. Sink – aluminium kjennetegnes som et spesielt hardt materiale med ekstrem styrke. Hvert hengsel ligger i et skall av støpt aluminium og har roterende foringer som gir 360 grader rotasjon.

Egne patenterte dører og luker

Alle utvendige dører og luker er i glassfiber. Hoveddøren er uten unødvendige rammer og utenpåliggende hengsler. Døren er utstyrt med varmeisolerende dobbeltglass med innvendige magnetiske persienner. Hengslene i 100 prosent Zamak forsvinner helt når døren eller luken er lukket.

Helstøpt bad

Toalettområdet er lekkasjefritt,  romslig og funksjonelt. Det er laget av 100 prosent glassfiber med detaljer av HPL-behandlet poppelfinér. Det store, runde dusjkabinettet av glassfiber er utstyrt med et eget blandebatteri.

Helstøpt, selvbærende glassfiber

Wingamms bobiler lages med en helstøpt, bærende bodel i glassfiber og et dynamisk, særpreget design.

Gulvvarme – W-Floor Comfort System

I gulvet har vi montert et rørsystem i glassfiber med varmluft fra oppvarmingssystemet (Truma Combi eller Webasto). En tynn, perforert film av aluminium som sørger for at varmen spres jevnt i hele boenheten.